Ekokampaajapalvelut

Savihoidot

Savi on puhdistavaa ja antiseptista. Tunnetusti savi on myös erittäin mineraali- ja kivennäisainerikasta, joten sillä on hiusten kasvua stimuloiva vaikutus. Se puhdistaa hiusnystyt erittäin hyvin, jolloin hius pääsee kasvamaan ”vapaasti”. Savessa on silikaa (=piioksidi eli piin ja hapen yhdiste), rautaa, alumiinia (kiviainekseen rakentuneena alumiini on haitatonta), magnesiumia, kalkkia, kaliumia, natriumia ja titaania. Savi on hyvä ihotulehdusten hoitoon ja psoriaatikoille. Se syväpuhdistaa ja vahvistaa hiusta. Savi toimii luonnontilassa olevaan hiukseen kosteuttavana hoitona. Savi sopii rasvoittuvalle hiuspohjalle. Se tuo hiuksiin ryhtiä ja eloa sekä puhdistaa hiukset kemikaaleista. Savihoito ei sovellu voimakkaasti käsitellyille tai vaalennetuille hiuksille.

Merilevähoidot

Merilevä eli karrageeni on puhdistettua ja kuivatettua irlantilaista meriruohoa. Merilevä sisältää paljon jodia ja myös muita hiusten kasvulle tärkeitä kivennäisaineita, mineraalisuoloja, rasvahappoja, vitamiineja kuten C-, D- ja E-vitamiineja, magnesiumia, kaliumia, fosforia, kalsiumia, rautaa ja hivenaineita. Merilevähoito syväpuhdistaa hiuksista tehokkaasti raskasmetalleja kuten rautaa ja kuparia sekä epäpuhtauksia, joita sinne on kerääntynyt kosmetiikasta ja jopa ilmasta. Hiusten väri kirkastuu ja samalla merilevä kosteuttaa hiuksia. Koska merilevähoito on kosteuttava, se sopii erityisesti kuivemmalle ja luonnonkiharalle hiukselle sekä hilseilevälle kuivalle päänahalle. Merilevä kosteuttaa ja hoitaa kuivaa, kemiallisten käsittelyjen rasittamaa hiusta, tekee hiuksista syväpuhtaat, pehmeät, kiiltävät ja eloisat. Merilevähoidon jälkeen hiukset ja päänahka tuntuvat mukavan eloisilta ja joustavilta.

Intialainen päänhieronta

Syvällisesti rentouttava ja miellyttävä elämys. Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, joilla käsitellään hartiaseutu, olkavarret ja pää tehokkaasti mutta hellävaraisesti. Jokaisen hierontaa tekevän kädet luovat hieronnasta oman käsialansa. Intialainen päänhieronta toimii kokonaisvaltaisesti ja vähentää kehon ja mielen stressitiloja. Lempeä hoito tasapainottaa hermostoa, tuo elämäniloa ja virkistää. Hoidon jälkeen energia virtaa ja mieli on luova. Hyödyt:

  • Lisää verenkiertoa
  • Poistaa kuona-aineita
  • Rentouttaa lihasjännitystä
  • Auttaa päänsärkyyn
  • Helpottaa silmien rasitusta
  • Edistää ihon ja hiuksien terveyttä
  • Vähentää stressiä
  • Vapauttaa energiaa
  • Parantaa keskittymiskykyä
  • Kohentaa itsetuntoa
Intialaista päänhierontaa ei suositella tehtävän lääkekuurin aikana eikä raskaana oleville (viikon 12 jälkeen kevyempi hieronta). Hieronnassa käytetään luomuöljyä. Hierontaan suositellaan tulemaan puhtain hiuksin, ilman muotoilutuotteita.

Kasvivärjäys

Kasvivärit eivät riko hiuksen pintakerrosta. Kasvivärit värjäävät hiuksen hellävaraisesti. Niiden pigmentit kiinnittyvät hiuksen omiin proteiineihin. Kasviväreillä saadaan aikaan ainutlaatuisia värisävyjä. Kasviväripigmentit toimivat yhdessä hiusten luonnollisen pigmentin kanssa ja luovat käyttäjälleen oman, ainutlaatuisen värisävyn. Tulokset vaihtelevat hiuslaadun, pohjavärin ja harmaiden osuuden mukaan. Asiakkaan oma pH vaikuttaa värituloksiin. Yleisesti ottaen hiusten kunto ja aikaisemmat värjäykset vaikuttavat suuresti värin pysyvyyteen. Myös lääkekuurit ja hormonien toiminta voivat vaikuttaa värjäystulokseen. Kasviväreillä voi luoda hienovaraisia muutoksia. Kasvivärit eivät muuta luonnollista pohjapigmenttiä radikaalisti. Kasvivärien vaikutusaika on pidempi kuin synteettisillä väreillä. Puhtailla kasviväreillä voi värjätä niin usein kuin haluaa. Puhtaat kasvivärit ovat myrkyttömiä. Siirtyminen synteettisistä väreistä kasviväreihin voi olla hieman konstikasta, mutta oikean väriyhdistelmän/värisekoituksen saavuttaminen ei ole mahdottomuus. Puhtaat kasvivärit hoitavat ja korjaavat synteettisten aineiden vaurioittamia hiuksia. Myös kasviperäisissä väriaineissa piilee allergian riski. Herkistyminen on yksilöllistä ja mahdolliset reaktiot riippuvat täysin henkilöstä. Yleisesti ottaen kasvivärjäys on turvallinen hiustenvärjäystapa ja sopii useimmille yliherkille ja allergioista kärsiville ihmisille. Kasviväri jatkaa kypsymistä useampien päivien ajan, joten lopullinen tulos on nähtävissä vasta muutamien päivien kuluttua.

Energialeikkaus

Hiusten energialeikkaus on kokonaisvaltainen hiustenleikkausprosessi, joka rentouttaa ja samalla käynnistää puhdistusprosessin koko kehossa. Energialeikkaus aloitetaan aina intialaisella päähieronnalla, joka vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Energialeikkaus perustuu hyvin puhtaaseen ja selkeälinjaiseen kerrostettuun leikkaukseen, jossa kuunnellaan hiusten omaa tahtoa asettua ja jossa kaikki linjat yhdistyvät toisiinsa. Leikkauksessa käytetään ainoastaan leikkuusaksia. Leikkaus kunnioittaa hiuksen kasvusuuntia ja omaa taipuisuutta. Hiuksia ei vasten niiden omaa tahtoa yritetä ohjata sinne, minne ne eivät luonnollisesti halua mennä. Energialeikkauksen jälkeen hiukset tuntuvat luonnollisilta, ilmavilta, paksuimmilta, elävimmiltä ja toisilla jopa taipuisimmilta. Leikkauksen jälkeen hiusten muotoileminen on helppoa ja mallissa pysyminen on erinomaisen hyvä, näin leikkausvälikin voi olla pidempi. Joskus hius voi tarvita kolmekin energialeikkausta, ennen kuin energialeikkaus pääsee oikeuksiinsa. Energialeikkausta voisi kuvata harmoniseksi ja vahvistavaksi hoidoksi. Kokonaisvaltainen tasapainottava hoito, joka rauhoittaa ja puhdistaa kehoa ja mieltä.

MAA savikirkastus

Ekologinen ja hellävaraisempi luonnonvärisen tai kasvivärjätyn hiuksen vaalennuskäsittely. Perustuu saveen, soodaan ja vetyperoksidiin, jotka yhdessä vaalentavat hiusta muutaman asteen. Lopputuloksena kauniit luonnollisen beigen, kullan tai toffeen sävyiset hiukset.